De explosie sloeg een gat in de romp
NOS Nieuws

Levenslang voor mislukte aanslag Somalisch vliegtuig

Tien mannen zijn in Somalië veroordeeld voor een aanslag op een vliegtuig in februari. De explosie sloeg een gat in het vliegtuig, waardoor de vermoedelijke zelfmoordterrorist naar buiten werd gezogen.

Een van de veroordeelden is een medewerker van de veiligheidsdienst in Somalië. Hij was verantwoordelijk voor de veiligheid in de luchtvaart. Hij kreeg levenslang.

Ook degene die het geld regelde dat nodig was voor de aanslag werd veroordeeld tot levenslang. Hij is een lid van terreurorganisatie al-Shabaab. Hij is bij verstek veroordeeld.

Veilig geland

De acht andere veroordeelden waren werkzaam op het vliegveld, onder meer bij de immigratiedienst en de veiligheidscontroles. Zij moeten zes maanden tot vier jaar de cel in.

Het vliegtuig was opgestegen van de Somalische hoofdstad Mogadishu. Een kwartier na vertrek was de explosie. Het vliegtuig was toen pas op 3350 meter hoogte, waardoor het de piloot lukte het toestel veilig weer aan de grond te zetten. Al snel na de aanslag werden zes mensen gearresteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl