Daniel Carvajal
NOS Voetbal

'Carvajal mist EK door blessure'

De Spaanse rechtsback Daniel Carvajal moet volgens Spaanse media het EK voetbal missen vanwege een spierscheuring in zijn bovenbeen. Die liep hij zaterdag met zijn club Real Madrid op in de Champions League-finale tegen stadsgenoot Atlético. De 24-jarige Carvajal staat zeker drie weken aan de kant. Huilend moest hij in het begin van de tweede helft het veld verlaten.

De 21-jarige Héctor Bellerín van Arsenal lijkt de vervanger van Carvajal te worden. Hij maakte gisteren zijn internationale debuut in de oefenwedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina, die met 3-1 gewonnen werd. De Spaanse bondscoach Vincente del Bosque heeft op de rechtsback-positie verder ook nog de beschikking over Juanfran van Atlético Madrid, die de beslissende penalty miste in de Champions League-finale.

Real Madrid won de finale zaterdag van Atlético na strafschoppen. Cristiano Ronaldo schoot de beslissende penalty erin, nadat na 120 minuten 1-1 op het scorebord stond. Los Blancos hebben nu elf keer beslag gelegd op de meest prestigieuze Europese beker en zijn daarmee recordhouder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl