Tom Dumoulin
NOS Wielrennen

Dumoulin doet toch mee aan de Tour

Tom Dumoulin doet toch mee aan de Tour de France. Dat heeft zijn ploeg Giant-Alpecin bekendgemaakt. Er stond lange tijd een vraagteken achter Dumoulins naam, omdat zijn hoofddoel deze zomer olympisch goud is in de tijdrit in Rio.

"Na tien etappes in de Giro is het een ideale combinatie om met specifieke tijdrittrainingen, rustperiodes, een hoogtekamp, de NK in juni en de Tour de France in juli toe te werken naar Rio", stelt Dumoulin in een persbericht van de ploeg.

Dumoulin liet begin dit jaar weten de Tour 'waarschijnlijk niet' te rijden. En onlangs kwam zijn naam voor op de deelnemerslijst van de Ronde van Polen, die tijdens de Tour wordt gereden. Daardoor werd de conclusie getrokken dat hij de Ronde van Frankrijk zou mijden, maar het bleek om een voorlopige deelnemerslijst te gaan.

De Tour eindigt op 24 juli in Parijs en een kleine twee weken later, op 6 augustus, is in Rio al de olympische wegwedstrijd. Op 10 augustus wordt de tijdrit gereden en daarvoor is Dumoulin een van de favorieten voor goud.

Uitvallen

Dumoulin stapte eerder deze maand af in de Giro met een zitvlakblessure, na zes dagen in het roze te hebben gereden. Ook de Tour verliet hij vorig jaar voortijdig na een valpartij, waarna hij knap zesde werd in de Vuelta door pas op de voorlaatste dag de eerste plek in het klassement te verliezen.

Dumoulin valt uit Tour na zware valpartij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl