Rummenigge hoopt op 'moedige' Van Praag als UEFA-voorzitter

  • ANP
    Michael van Praag
  • ANP Pro Shots
    Karl-Heinz Rummenigge vierde eerder deze maand het landskampioenschap van Bayern München

Karl-Heinz Rummenigge hoopt dat Michael van Praag de nieuwe voorzitter wordt van de Europese voetbalbond UEFA. De preses van Bayern München én de ECA, de associatie van Europese topclubs, steunt de Nederlander in diens voornemen om de opgestapte Michel Platini op te volgen.

"Ik ken Van Praag goed. Hij zou niet alleen een moderne en democratische voorzitter zijn, maar ook een moedige", zegt Rummenigge in de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Van Praag stelde zich twee weken geleden op een buitengewone bestuursvergadering van de UEFA kandidaat om Platini op te volgen. De 55 leden van de Europese bond kiezen op 14 september in Athene een opvolger voor de Fransman, die een schorsing van vier jaar heeft gekregen vanwege een dubieuze deal met voormalig FIFA-baas Sepp Blatter.

Van Praag wil als zogeheten 'bruggenbouwer' de UEFA voor tweeënhalf jaar leiden, om daarna weer plaats te maken voor een jongere voorzitter. De 68-jarige Amsterdammer kan rekenen op veel steun vanuit West-Europa, maar zal in het oosten van Europa nog heel wat bonden moeten overtuigen om op hem te stemmen.

Rummenigge heeft weliswaar geen stemrecht, maar gaf Van Praag vanuit zijn functie als ECA-voorzitter wel een stevig steuntje in de rug. "Van Praag wil deze functie tweeënhalf jaar uitvoeren. Het voordeel daarvan is dat hij onderwerpen objectief zal aanpakken, niet met het doel om herkozen te gaan worden. De UEFA verkeert momenteel in een impasse, terwijl hervormingen juist noodzakelijk zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl