NOS Nieuws

OM eist vrijspraak in 35 jaar oude showbizzmoordzaak

OM eist vrijspraak bij showbizzmoordzaak

Het Openbaar Ministerie heeft direct bij het begin van de zaak over de zogenoemde Hilversumse showbizzmoord vrijspraak geëist. De Hoge Raad bepaalde vorig jaar dat de zaak moet worden heropend. Martien Hunnik werd in 1984 veroordeeld voor de moord en heeft in totaal 8 jaar vastgezeten. Hij hoopt op eerherstel.

Volgens het OM heeft onderzoek van een gedragskundige uitgewezen dat de bekentenis die Hunnik destijds bij de politie heeft afgelegd niet betrouwbaar is. Hunnik trok de bekentenis later ook in en kwam met een totaal andere verklaring. Verder was er geen bewijs.

Niet klagen, maar dragen

Hunnik reageerde vanochtend opgelucht op de eis tot vrijspraak: "Er valt een last van me af. Dit maakt niet alles goed, maar ik ga niet klagen maar dragen."

Advocaat Geert-Jan Knoops over de eis van het OM

Platenproducer Bart van de Laar werd op 10 november 1981 in de keuken van zijn huis in Hilversum gevonden. Hij was door zijn hoofd geschoten. Zwaargewond werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij drie dagen later.

In januari 1983 werd Martien Hunnik, een voormalig jongensprostitué, gearresteerd. Hij had de aandacht van de politie getrokken toen hij in een andere moordzaak een anonieme tip gaf na een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht. Hij was ook een bekende van Van de Laar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl