In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Neushoorntje geboren in Burgers' Zoo

In Burgers' Zoo in Arnhem is afgelopen nacht een neushoorntje geboren. Verzorger René Rijken zegt bij Omroep Gelderland dat de neushoornbaby rond 4.10 uur ter wereld kwam.

In de dierentuin werd al de hele maand uitgekeken naar de geboorte van het neushoornjong. Vanwege de omvang van neushoorns is het zonder inwendige echo moeilijk te voorspellen wanneer een geboorte plaats zal vinden.

Voor breedlipneushoorn Kwanzaa was het de vijfde keer dat ze een jong op de wereld zette. Nachtbrakers konden via een webcam meekijken in de kraamkamer. Of de nieuwste aanwinst een mannetje of een vrouwtje is, is volgens Omroep Gelderland nog niet bekend.

In januari van dit jaar kwam een andere neushoornbaby in Burgers' Zoo dood ter wereld. Ook die bevalling was via de webcam te volgen. Kijkers zagen dat verzorgers zich over het jong van neushoorn Izala ontfermden en tevergeefs probeerden het dier te reanimeren. Daarna werd het jong weggesleept.

Wennen

De nieuwste aanwinst van de dierentuin blijft de komende tijd nog op stal. Daar kan het dier rustig aan mensen wennen.

Voordat het jong naar buiten mag, moet het bovendien nog groeien zodat het niet door de tralies van het buitenverblijf kan ontsnappen. "Het hok waar het dier nu zit, is afgeschermd met extra touwen. In de groepsstal is dat niet het geval en kan het dus overal tussendoor", legt verzorger Rijken uit.

Naar verwachting mag de jonge neushoorn over een week of twee naar buiten.

Advertentie via Ster.nl