NOS Voetbal

Te lang niet bij Oranje zijn doet Robben pijn

Robben: heb Oranje gemist

Arjen Robben meldde zich zaterdag opeens bij het Nederlands elftal in Lagos. Niet alleen vanwege de Portugese zon, maar ook om verder te revalideren van zijn dijbeenblessure. En hij had Oranje gemist. Robben wil simpelweg bij de groep zijn.

Op 13 november vorig jaar speelde de Oranje-aanvoerder uit tegen Wales zijn 88ste en voorlopig laatste interland. Sinds zijn benoeming tot aanvoerder eind augustus vorig jaar speelde hij nog maar twee interlands. "Ik ben er lang niet bij geweest en dat doet pijn", aldus Robben.

Robben: iedereen moet in spiegel kijken

Robben zag het Nederlands elftal vrijdag na een matige wedstrijd met 1-1 gelijkspelen tegen Ierland. "We moeten niet overdrijven, maar het was niet best", erkent de aanvaller van Bayern München.

Ondanks het missen van het EK proeft Robben geen gebrek aan motivatie bij de spelers van Oranje. "Dat gevoel heb ik niet. Maar iedereen moet bij zichzelf te rade gaan. Die motivatie moet uit jezelf komen. Als je dat Oranje-shirt aan mag doen, moet je knokken om niet weer een groot toernooi mis te lopen."

Robben traint alleen bij trainingskamp Oranje in Portugal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl