Mohammed Allloush
NOS Nieuws

Onderhandelaar Syrische oppositie stapt op

De hoofdonderhandelaar van de belangrijkste Syrische oppositiegroepen heeft zijn functie neergelegd. Mohammed Alloush staakt zijn werkzaamheden uit protest, omdat het maar niet lukt om vooruitgang te boeken in de gesprekken met de Syrische regering onder leiding van VN-gezant Staffan de Mistura.

Alloush sprak sinds januari tijdens de gesprekken in Genève namens het onderhandelingscomité HNC. Hij is ook de politieke leider van Jaish al-Islam, een door Saudi-Arabië gesteunde organisatie.

Het lukt in Zwitserland maar niet om stappen te zetten richting een politieke overgang zonder de huidige Syrische president Assad, stelt Alloush. Hij hekelt op Twitter de starre houding van het Syrische regime en de voortdurende aanvallen op burgers. Ook heeft hij kritiek op de internationale gemeenschap die volgens hem beslissingen niet in daden omzet.

Het onderhandelingsproces in Genève tussen de oppositie en het Syrische regime ligt op dit moment stil. Het HNC schortte in april de medewerking aan de gesprekken op uit protest tegen het opgelaaide geweld in het noorden van het land.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl