Betogers raken slaags met de politie in de Franse stad Bordeaux
NOS Nieuws

Premier Valls buigt niet voor Franse stakers

De Franse premier Valls is niet van plan te zwichten voor de druk van demonstranten. "Als we toegeven aan de betogers en de vakbonden omdat we geobsedeerd zijn door het korte termijndenken tot 2017, verliezen we alles."

Dat zei Valls in een interview met de krant Le Journal du Dimanche. Volgend jaar zijn er presidentsverkiezingen. De premier zei dat hij niet de de zoveelste politicus wil zijn die toegeeft aan de eisen van betogers.

Hij reageert op de hevige protesten tegen arbeidshervormingen die de regering wil doorvoeren, waardoor het onder meer makkelijker wordt om personeel te ontslaan. Zo waren er afgelopen week door het hele land stakingen bij olieraffinaderijen. Daardoor was er bij meer dan de helft van de Franse pompen geen brandstof te krijgen.

Premier Valls van Frankrijk

Deze week zei Valls nog op de Franse televisie dat er volgens hem nog wijzigingen in de wet konden worden aangebracht. Hij voegde daar wel aan toe dat het niet mogelijk is de wet in te trekken en dat de wet goed is voor de overheid, de bedrijven en de werkenden.

President Hollande had ook al gezegd dat hij niet aan de eisen van de betogers toegeeft. "Ik bind niet in", zei hij tegen de Franse radiozender Europe 1. "Laat ik maar geen lijst geven van politici van toen die nu kritiek hebben op ons. Te veel regeringen hebben toegegeven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl