WO II-jachtvliegtuig uit Hudson getakeld na crash

Bergingswerkers hebben een jachtvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog uit de Hudson in New York gehaald. De P-47 Thunderbolt stortte vrijdagavond neer in de rivier. De piloot kwam daarbij om het leven.

Het eenmotorige vliegtuig crashte een paar kilometer ten zuiden van de George Washington Bridge, ter hoogte van Central Park. De Thunderbolt maakte op dat moment een promotievlucht voor het 75-jarige bestaan van het vliegtuigmodel.

WO II-vliegtuig uit Hudson getakeld

Kort na het ongeluk werd het lichaam van de omgekomen piloot geborgen door duikers. De 56-jarige vlieger had 25 jaar ervaring en stond bekend als een buitengewone piloot, zegt een woordvoerder van het American Airpower Museum, dat de piloot had ingehuurd.

De P-47 was samen met twee andere vliegtuigen opgestegen vanaf een vliegveld in Farmingdale op Long Island. De twee andere toestellen keerden veilig terug. Het is nog niet duidelijk waardoor het vliegtuig in de rivier belandde.

Omstanders maakten videobeelden van de crash.

WO II-vliegtuig crasht in Hudson-rivier

Het toestel stortte neer vlak bij de plek waar in 2009 een Airbus A320 met 155 mensen aan boord een geslaagde noodlanding maakte. Beide motoren waren uitgevallen, nadat het toestel door een zwerm vogels was gevlogen. De inzittenden bleven ongedeerd.

Passagiers op de vleugels van de Airbus A320 die in 2009 een geslaagde noodlanding maakte op de Hudson

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl