De zaalvoetballers van ASV Lebo zijn landskampioen

Zaalvoetballers Lebo veroveren landstitel

De zaalvoetballers van het Amsterdamse ASV Lebo zijn voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen van Nederland geworden. In Amsterdam werd in de finale van de play-offs na strafschoppen afgerekend met stadgenoot 't Knooppunt.

Omdat beide ploegen hun thuisbasis hebben in de Sporthallen Zuid in Amsterdam was er, na overleg met de KNVB, besloten dat de finale van de play-offs niet in drie, maar in één wedstrijd beslist zou moeten worden.

Het was zaterdagavond telkens stuivertje wisselen tussen de nummer een ('t Knooppunt) en twee (ASV Lebo) van de reguliere competitie.

Verlenging en strafschoppen

Ike Neil zette ASV Lebo na veertien minuten spelen op 1-0, waarna 't Knooppunt even later binnen een minuut twee maal het doel vond via Jamal El Ghannouti en Tevfik Ceyar. ASV Lebo sleepte er een verlenging uit dankzij Cihan Ozcan en zag Zaid el Morabiti in die verlenging de 3-2 maken.

Met nog iets meer dan vier minuten op de klok maakte Soufian El Adel er 3-3 van en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Er waren uiteindelijk zestien penalty's nodig voor de kampioen bekend was. Lebo-doelman Pascal Doest stopte de strafschop van Fouad Afkir, waarna Ilias Aynaou de beslissende penalty raakschoot.