NOS Nieuws

Rellen in Australië over immigratie

Immigratierellen in Australië

In Melbourne zijn betogingen over immigratie uitgelopen op gevechten. Er waren twee demonstraties in de Australische stad: één van rechtse tegenstanders van immigratie en één van linkse activisten die de tegenstanders beschuldigen van racisme.

Er waren honderden politiemensen op de been. Die gebruikten pepperspray toen de betogingen uit de hand liepen en demonstranten uit beide kampen slaags raakten. Er werd met vlaggenstokken geslagen en op de Australische tv was te zien dat een betoger die op de grond was gevallen een paar keer werd geschopt.

Volgens de politie zijn er alleen wat lichtgewonden. Sommige betogers werden gearresteerd omdat ze ook politiemensen aanvielen.

Werk in uitvoering

In de aanloop naar de parlementsverkiezingen in juli is immigratie een belangrijk thema in Australië. Veel mensen zijn bang voor de komst van radicale moslims.

Premier Turnbull zei dat de Australiërs trots mogen zijn op hun land, dat hij de succesvolste multiculturele samenleving ter wereld noemde. "Maar er is geen reden voor zelfgenoegzaamheid. Het is het nog steeds werk in uitvoering", zei hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl