NOS Sport

Thiem verslaat Zverev in 'duel van de toekomst'

Thiem is Zverev ook op Roland Garros de baas

Dominic Thiem heeft zich dankzij een zege op Alexander Zverev geplaatst voor de vierde ronde op Roland Garros. De 22-jarige Oostenrijker, de nummer 15 van de wereld, was de drie jaar jongere Duitser voor de derde keer in korte tijd de baas: 6-7 (4), 6-3, 6-3, 6-3.

Het tweetal wordt door de kenners gezien als de rijzende sterren van het tennis. Beide spelers willen domineren vanaf de baseline en niet wachten op een fout van de opponent. Dat levert schitterende winners op, maar natuurlijk is niet elke aanvalsbal goed voor een punt.

Thiem, die dit jaar al drie titels veroverde, was constanter in zijn spel dan Zverev en verwerkte tegenslagen beter. Opmerkelijk genoeg stonden Thiem en Zverev precies een week geleden ook tegenover elkaar. In de finale van het ATP-toernooi van Nice was Thiem in drie sets te sterk.

Primeur

Voor Zverev was het pas de eerste keer dat hij de derde ronde bereikte op een grand slam, Thiem haalde in 2014 al eens de vierde ronde van de US Open.

In de volgende ronde wacht Thiem een ontmoeting met de Spanjaard Marcel Granollers, die profiteerde van de afmelding van Rafael Nadal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl