NOS Nieuws

Botsingen rond Trump-bijeenkomst San Diego: 35 arrestaties

'Trump veroorzaakt veel haat en verdeeldheid'

Bij botsingen rond een bijeenkomst van Donald Trump in San Diego heeft de politie 35 man opgepakt. Zo'n duizend tegenstanders van de Republikeinse presidentskandidaat hadden zich verzameld bij het conventiecentrum waar Trump zijn aanhang toesprak.

Na afloop mengden de betogers zich onder de aanhangers van Trump en werd met waterflessen en stenen gegooid. Ook de politie werd met flessen bekogeld.

Grensstad

De protesten tegen Trump trokken in San Diego uitzonderlijk veel mensen. Deze Californische stad ligt langs de grens met Mexico en een op de drie inwoners is een Latino.

Trump hamert in zijn toespraken steeds op de noodzaak een muur te bouwen langs de grens met Mexico om illegale migranten te stoppen. Een andere omstreden uitspraak van Trump is dat alle 11 miljoen illegalen, onder wie veel Latino's, het land uitgezet moeten worden.

Op 7 juni zijn er voorverkiezingen in zes staten, waaronder Californië. Op weg naar de Republikeinse Conventie, medio juli, heeft Trump al zijn opponenten van zich afgeschud.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl