De finale van de Champions League wordt vanavond gespeeld
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

De ontknoping van de Giro d'Italia, live tennis vanaf Roland Garros en de finale van de Champions League; het belooft een geweldige sportdag te worden. Kan Steven Kruijswijk zijn podiumplaats in de Giro verdedigen? Kan Kiki Bertens net als in 2012 de vierde ronde halen op Roland Garros en wie wint de Madrileense clash in Milaan?

Het was gisteren een dramatische dag voor Steven Kruijswijk in de Giro d'Italia. De renner van Lotto-Jumbo liep bij een val een kleine ribbreuk op en verloor zijn leiderstrui.

Kansrijk

Op papier is hij nog altijd kansrijk. In de laatste bergetappe van deze Giro, naar Sant'Anna di Vinadio, moet Kruijswijk 1.05 goedmaken op Esteban Chaves en 21 seconden op Vincenzo Nibali, wil hij alsnog als eerste Nederlander ooit de Giro winnen. Maar voorlopig is het nog de vraag of hij fysiek zelfs maar in staat is op de fiets te stappen.

Vanaf 15.30 uur doen we live verslag van de loodzware rit. Op NOS.nl is de twintigste etappe van de Giro te volgen via ons liveblog.

Profiel 20ste etappe

Eerder op de dag gaat Kiki Bertens proberen om haar beste prestatie op een grand slam te evenaren. Haar wedstrijd tegen de Russin Darja Kasatkina is live te bekijken op NPO 1 en via een livestream op NOS.nl.

Het duel is de vierde partij op baan 1. Op NPO Radio 1 zijn de hele dag door flitsen te horen van Roland Garros. Van 11.00 uur tot 15.30 uur doen we live verslag van het tennis in Parijs.

Champions League

Om 20.45 uur trappen Real Madrid en Atlético Madrid af voor de finale van de Champions League. De wedstrijd is live te volgen via NPO Radio 1 en het commentaar is van Frank Wielaard en Arman Avsaroglu.

Ook is de wedstrijd te volgen in ons liveblog op NOS.nl. In de uitzending van Studio Sport (23.13 uur) kunt u kijken naar een samenvatting van de wedstrijd.

In de reguliere uitzendingen is er bovendien aandacht voor de verrichtingen van Dafne Schippers bij de Diamond League-wedstrijd in Eugene, Oregon en de kwalificatiesessies van Max Verstappen voor de Grand Prix van Monaco.

Uitzendingen zaterdag

Tijd Programma Waar?
11.00 uurRoland Garros: dag 7 (met o.a. Kiki Bertens) NPO 1 en NOS.nl
15.00 uur Radio Giro NPO Radio 1
15.30 uur Giro d'Italia: etappe 20 NPO 1 en NOS.nl
18.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
18.50 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
23.13 uur Studio Sport NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl