Vincent Jalink werd gisteren in Diemen op straat doodgeschoten
NOS NieuwsAangepast

Man in bijzijn van zoontje geliquideerd in Diemen-Noord

In Diemen-Noord is gisteravond een man geliquideerd. Het slachtoffer is Vincent Jalink, bevestigt de politie. Jalink was een organisator van feesten in Amsterdam Zuid-Oost en een bekende van politie en justitie.

Hij werd onder vuur genomen toen hij met zijn zoontje in de auto zat. Het jongetje bleef ongedeerd, de politie heeft zich over hem ontfermd. Buurtbewoners hebben behoorlijk wat schoten gehoord. Jalink zakte op straat in elkaar. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd hem te reanimeren. In het ziekenhuis bezweek de man aan zijn verwondingen.

Liquidatie in Diemen-Noord

De politie heeft meteen na de moordaanslag de omgeving afgezet voor onderzoek. Ook spraken ze met getuigen.

Een aantal van hen zegt dat zij een man in donkere kleding zagen wegrennen naar een tankstation in de buurt. Daar zou hij achter op een scooter zijn gestapt. Er zijn ook getuigen die zeggen dat de man in een auto is weggereden. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Geschokt

Advocaat Gerald Roethof, die Jalink bijstond, reageert geschokt. "Ik kan niet zeggen dat hij behoorde tot de jongens die over en weer in schietpartijen zijn verwikkeld", zegt hij in Het Parool.

Jalink werd recentelijk veroordeeld voor witwassen. Ook liepen er nog zaken rondom verdenkingen van plofkraken en drugsbezit tegen de man. In een eerder interview met de krant had de Amsterdammer zich erover beklaagd dat de politie hem voortdurend aanhield. Hij zou het doelwit zijn geweest van de 'persoonsgerichte aanpak' van de politie. Hierbij richt de politie zich op mensen die een luxeleven leiden zonder dat duidelijk is hoe ze dat kunnen betalen.

Advocaat Roethof bevestigt dat Jalink vaker doelwit was van de politie, maar ontkent dat zijn omgang met zware criminelen inhield dat hij zelf ook een zware crimineel was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl