NOS Voetbal

Bittere conclusie Blind en Strootman: het moet beter

  • ANP
    De spelers van Oranje druipen af na een matige vertoning in Dublin tegen Ierland

Oranje wist in het oefenduel met Ierland (1-1) wederom niet te imponeren. "Teleurstellend", reageert bondscoach Danny Blind. "Ik vind dat wij genoeg voetbal in ons hebben om beter voor de dag te komen."

De bondscoach zag zijn elftal in Dublin in een slakkentempo spelen en nauwelijks kansen creëren. "Een uur lang was het matig tot slecht. Uiteindelijk hebben we op basis van de laatste fase toch nog een punt gepakt", concludeert Blind.

"In de rust was mijn openingszin: hoe kan dit? Waarom lijden we zo veel balverlies", verzucht Blind, die wél blij was met de inbreng van de invallers Marco van Ginkel en Steven Berghuis.

  • ANP
    Kevin Strootman in actie in Dublin
  • ANP
    Kevin Strootman en Vincent Janssen balen na de 1-0 van Ierland

Patronen

Ook Kevin Strootman, die bij zijn rentree na twee jaar blessureleed de aanvoerdersband droeg, is allerminst tevreden. "We hebben een goed trainingskamp achter de rug en daar zag je bepaalde patronen die we in de wedstrijd moesten uitvoeren. Maar dat gebeurde niet", baalt de middenvelder van AS Roma.

"We hadden sneller moeten rondspelen, met meer beweging", aldus Strootman, die na zeventig minuten, zoals vooraf was afgesproken, naar de kant werd gehaald.

"Hoe cliché ook, je speelt wel voor je land. Met al die mensen die kijken", vervolgt de aanvoerder. "Dit is de voorbereiding op de WK-kwalificatie. Het moet beter en daar zijn we ons van bewust."

Van Dijk schuldbewust: niet mijn bedoeling

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl