John McEnroe op de commentaarpositie
NOS Sport

McEnroe gaat Raonic begeleiden op Wimbledon

Oud-grandslamkampioen John McEnroe gaat de Canadese tennisser Milos Raonic begeleiden in aanloop naar Wimbledon. McEnroe zei altijd dat hij nooit als coach aan de slag wilde, maar voor Raonic maakt hij kennelijk een uitzondering.

McEnroe, die tegenwoordig als televisiecommentator de grote toernooien volgt, won zeven grand slams in zijn carrière: drie keer Wimbledon, vier keer de US Open.

Raonic wordt gezien als een van de grootste talenten van het mondiale tenniscircuit. Als 21-jarige drong hij in 2013 voor het eerst de top-10 van de wereldranglijst binnen, om twee jaar later met de 4de plaats zijn voorlopig hoogste klassering te bereiken.

In de grandslams waren twee halvefinaleplaatsen - in 2014 op Roland Garros en begin dit jaar bij de Australian Open - Raonic' beste prestaties. Onder leiding van John McEnroe lijkt de Canadees nu de laatste stap op weg naar een grote titel te willen zetten.

"Raonic is een geweldige jongen, hij is heel gepassioneerd en toegewijd", zei McEnroe op Eurosport. "Ik wil graag onderdeel uitmaken van zijn team en hem adviseren."

Vandaag bereikte Raonic op Roland Garros de vierde ronde ten koste van de Slowaak Andrej Martin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl