Ted van de Pavert, hier nog in actie tegen PEC
NOS Voetbal

Van de Pavert van De Graafschap naar PEC

Ted van de Pavert zet zijn carrière voort bij PEC Zwolle. De centrale verdediger komt transfervrij over van De Graafschap en tekent in Zwolle een contract voor drie seizoenen.

Van de Pavert neemt daarmee afscheid van de enige club waarvoor hij tot nu toe speelde in het betaald voetbal. Hij doorliep bij De Graafschap de jeugdopleiding en debuteerde in 2010 in de hoofdmacht. Hij speelde 136 competitiewedstrijden voor de Doetinchemmers. Afgelopen seizoen degradeerde Van de Pavert met zijn club naar de Jupiler League omdat Go Ahead Eagles in de play-offs te sterk was.

Zekerheid

Hoewel het nog onzeker is dat De Graafschap volgend seizoen ook daadwerkelijk in de eerste divisie speelt door de situatie met FC Twente, kiest Van de Pavert eieren voor zijn geld. "We hadden Ted graag willen behouden, maar konden hem geen zekerheid geven inzake het spelen in de ere- of eerste divisie", zegt technisch manager Peter Hofstede op de website van De Graafschap. "Naast zijn voetballende kwaliteiten was hij een prima uithangbord voor de club. Een speler met het echte 'De Graafschap-dna'. We gunnen Ted deze stap en wensen hem veel succes in Zwolle."

Met het vertrek van Van de Pavert is De Graafschap het centrale duo van afgelopen seizoen kwijt. Gisteren maakte Heracles Almelo al de komst van Robin Pröpper bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl