NOS Nieuws

Dijkhoff: asielopvang in Nederland goed genoeg

Dijkhoff: asielopvang in Nederland goed genoeg

Staatssecretaris Dijkhoff is het met zijn Belgische collega eens dat asielzoekers best een beetje dankbaar mogen zijn. Hij vindt de opvang van asielzoekers in Nederland "goed zat". "Het is sober, maar het is wel veilig en het deugt."

De staatssecretaris voor asielzaken reageert op uitspraken van zijn Belgische collega. Francken haalde onlangs hard uit naar klagende asielzoekers: "Jullie zijn met tienduizenden in een paar weken ons land binnengekomen. Het is niet makkelijk voor ons land en de publieke opinie. We doen heel hard ons best, we proberen voor een menselijke ontvangst te zorgen. Een beetje dankbaarheid is dus op zijn plaats."

'Iedereen doet z'n best'

Dijkhoff snapt die uitspraak. Hij wijst erop dat in korte tijd veel asielzoekers naar Nederland zijn gekomen en dat iedereen zijn uiterste best doet om hen goed op te vangen. Tegen de paar mensen die klagen, zegt hij: "Volgens mij doen we het goed zat zo".

Volgens Dijkhoff klagen de meeste asielzoekers niet. "En ik ben ook blij dat veel bewoners van asielzoekerscentra tegen anderen zeggen: ze doen ook maar hun best, en ze bieden ons veiligheid, onderdak en eten. Dus niet te veel klagen."

Eerder zei hij de staatssecretaris al dat asielzoekers die klagen, daar niets mee bereiken. "Ik ga ze niet ineens in een hotel onderbrengen. Het is zoals het is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl