Lieberman (links) en Netanyahu
NOS Nieuws

Nog een Israëlische minister vertrekt uit protest

Er is opnieuw een Israëlische minister uit protest opgestapt. De minister van Milieu Avi Gabbay is het er niet mee eens dat Avigdor Lieberman en zijn ultra-nationalistische partij Yisrael Beiteinu zijn toegetreden tot de regering.

Lieberman werd woensdag benoemd als minister van Defensie. Met Yisrael Beiteinu is de coalitie gegroeid van 61 naar 66 zetels. Het parlement telt 120 zetels.

"Ik vind dat de recente politieke besluiten negeren wat belangrijk is voor de veiligheid van het land", zei Gabbay bij de aankondiging van zijn vertrek. "Dit zal meer extremisme met zich meebrengen."

Gabbay is een van de oprichters van Kulanu, een middenpartij. Hij maakt geen deel uit van de Knesset, dus zijn vertrek heeft geen invloed op het aantal zetels van de regering. De partijleider van Kulanu heeft gezegd dat hij een nieuwe minister naar voren schuift.

De ministerspost van Lieberman kwam vrij na het opstappen van Moshe Ya'alon. Hij zei geen vertrouwen meer te hebben in de premier, omdat de Likud-partij volgens hem is overgenomen door "extremistische en gevaarlijke figuren". Netanyahu had al aangekondigd Ya'alon een andere post te willen geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl