NOS Nieuws

'De hardste kernen zouden in Veenendaal met elkaar op de vuist gaan'

"Kennelijk zijn er mensen die het leuk vinden om een belangrijke wedstrijd voor amateurclubs te komen verzieken." Dat zei burgemeester Kolff van Veenendaal vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal. Gisteravond verbood hij het treffen tussen het Veenendaalse DOVO en VVOG uit Harderwijk uit angst voor rellen.

Beide clubs zouden elkaar zaterdag treffen op Sportpark Panhuis in Veenendaal, maar Kolff kreeg van de politie het advies om het duel af te gelasten. "Er zouden supporters van betaald voetbalclubs naar Veenendaal komen om de sfeer te verpesten en om met elkaar op de vuist te gaan. Ons complex is daar niet op ingericht", zei de burgemeester.

Kolff wilde niet zeggen van welke clubs de supporters zijn. "Daar doe ik geen uitlatingen over. Wel is het duidelijk dat het om de hardste gedeeltes van de harde kernen gaat van die clubs."

Waar ze vandaan komen, is ook helemaal niet belangrijk, zei Kolff. "Dat doet niet ter zake. Het gaat erom dat een belangrijke finale wordt verstoord door aanhangers van clubs die er eigenlijk helemaal niets mee te maken hebben."

Het duel tussen DOVO en VVOG wordt nu ergens anders gespeeld. De KNVB wil dat het duel in een stadion van een betaald voetbalclub wordt afgewerkt, maar waar is nog niet duidelijk. "Vandaag gaat de KNVB met de clubs in overleg om op zoek te gaan naar een alternatieve locatie", zei Kolff.

DOVO en de gemeente Veenendaal namen al extra veiligheidsmaatregelen na incidenten tijdens de eerste wedstrijd tussen de twee clubs afgelopen zaterdag. Toen speelden beide clubs het eerste duel om promotie naar de Derde Divisie. Dat werd met 4-3 gewonnen door VVOG.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl