Steven Kruijswijk
NOS Sport

De sport van vrijdag bij de NOS

Het wordt een spannende dag voor FC Twente. De voetbalclub uit Enschede hoopt via de rechter de licentie voor de eredivisie te behouden. Het kort geding tegen de KNVB dient vandaag bij de rechtbank in Utrecht.

Vanaf 10.00 uur is het kort geding op NOS.nl te volgen via een livestream. Een samenvatting, reacties en duiding van verslaggever Joep Schreuder zijn te zien in het Lunch- en Sportjournaal.

Uitzendingen van vrijdag 27 mei

Tijd Programma Waar?
10.00 uur Kort geding FC Twente NOS.nl
11.00 uur Roland Garros: dag 6 NPO 1 en NOS.nl
13.10 uur Lunchjournaal NPO 2
15.30 uur Giro d'Italia: etappe 19 NPO 1 en NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Tennis en wielrennen

Natuurlijk ontbreken ook de twee hoofdingrediënten van deze sportweek vandaag niet bij de NOS. Op dag zes van Roland Garros komen onder meer Stan Wawrinka, Andy Murray en Garbiñe Muguruza in actie.

De wedstrijden zijn live te zien in een extra uitzending van Studio Sport, op NPO 1 van 11.00 tot 15.30 uur. Mocht een van de partijen langer gaan duren, dan zal die wedstrijd op NOS.nl worden afgemaakt.

De op één na laatste bergetappe van de Giro d'Italia gaat in 162 kilometer van Pinerolo naar het Franse ski-oord Risoul. Steven Kruijswijk rijdt nog altijd in het roze en hij kan zondag de eerste Nederlander ooit worden die de Ronde van Italië op zijn naam schrijft.

Vanaf 15.30 uur zijn er op NPO 1 livebeelden vanuit Italië, met presentatie van Dione de Graaff en commentaar van Joris van den Berg en Maarten Ducrot. Daarnaast volgt NOS.nl de Giro vanaf de start via een liveblog.

De negentiende etappe van de Giro d'Italia

Boksster Nouchka Fontijn staat voor het eerst in haar loopbaan in de finale van een WK. Ze bokst in de eindstrijd tegen de Amerikaanse titelhoudster Claressa Shields. Een samenvatting van de partij zal op NOS.nl te zien zijn.

In de Langs de Lijn En Omstreken is de oefeninterland Ierland-Nederland live te volgen. Jeroen Elshoff en Arno Vermeulen geven commentaar op de radio. Op internet is de wedstrijd te volgen via een liveblog. Een samenvatting en de reacties zijn te zien op NOS.nl en in Nieuwsuur.

Oranje bereidt zich voor op Ierland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl