Lukas Podolski
NOS Voetbal

Sneijder klopt Van Persie in Turkse bekerfinale

Jan Olde Riekerink heeft zijn periode als interim-trainer van Galatasaray afgesloten met de winst van de Turkse beker. In de finale in Antalya won Galatasaray met 1-0 van Fenerbahçe.

Na een half uur kopte Lukas Podolski, die eerder al van dichtbij over had geschoten, op aangeven van Jason Denayer raak. Pas daarna liet Fenerbahçe zich enigszins gelden, maar dat leverde slechts een kopkansje op voor Mehmet Topal.

Sneijder gekwetst

Na rust bleven zowel Robin van Persie als Wesley Sneijder achter in de kleedkamer. Van Persie moest om tactische redenen plaatsmaken voor de Braziliaan Fernandão. Sneijder had teveel last van een ribblessure. Of die kwetsuur hem ervan weerhoudt om zich zaterdag aan te sluiten bij Oranje, is de vraag.

In de tweede helft voerde Fenerbahçe de druk op en moest Galatasaray steeds verder terug. Lange tijd hing de gelijkmaker in de lucht, maar verder dan een kopbal van verdediger Abdoulaye Ba op de paal kwam Fenerbahçe echter niet. Dit tot grote frustratie van met name Nani. De Portugees liep na het laatste fluitsignaal nog tegen twee gele kaarten op.

Geen Europa League

De bekerwinst is een pleister op de wonde na een teleurstellend seizoen voor Galatasaray. De Turkse topclub eindigde als zesde in de Turkse competitie, maar zou normaal gesproken dankzij de bekerwinst mogen uitkomen in de Europa League. De club uit Istanbul is echter geschorst door de UEFA vanwege overtreding van de Fair Play-regels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl