Hillary Clinton op campagne in Californië
NOS Nieuws

Clinton: e-mailrapport beïnvloedt campagne niet

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton gelooft niet dat haar campagne wordt beïnvloed door het rapport over haar e-mailgedrag als minister van Buitenlandse Zaken, dat gisteren is uitgelekt. Daarin staat dat Clinton veiligheidsvoorschriften voor het mailverkeer met voeten heeft getreden.

Clinton zegt in een interview met de zender MSNBC dat de regels voor het gebruik van haar werkmail in haar ambtstermijn niet geheel duidelijk waren. Die duidelijkheid zou pas zijn gekomen nadat ze het ministerie in 2013 had verlaten. Volgens Clinton gebruikten ook haar voorgangers niet altijd hun officiële regeringsaccount voor e-mails. "Het rapport is in lijn met wat ik altijd heb gezegd."

Clinton wordt al een jaar achtervolgd door haar mailgedrag als minister. Doordat ze een privéserver gebruikte, werden veel van haar berichten niet gearchiveerd, iets waartoe ze als minister wel verplicht was. Vorig jaar september bood ze excuses aan voor de kwestie, maar die was daarmee dus niet uit de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl