Sharleyne Remouchamps
NOS Nieuws

Hard oordeel inspecties over hulpverlening Sharleyne (8)

De hulpverleners die zich bemoeiden met het gezin van het overleden meisje Sharleyne Remouchamps uit Hoogeveen, hebben veel te weinig oog gehad voor het belang van het kind. Dat concluderen drie inspecties in een vertrouwelijk rapport. Het onderzoeksprogramma Zembla heeft dat rapport gepubliceerd.

Sharleyne stierf vorig jaar na een val van de flat waarin ze met haar moeder woonde. Over de moeder kwamen al jaren meldingen binnen van drankmisbruik, verwaarlozing en huiselijk geweld. Gisteren werd bekend dat Sharleyne voor de val mogelijk is gewurgd.

Onvoldoende met meisje gesproken

De inspecties Jeugdzorg, Gezondheidszorg en Veiligheid en Justitie concluderen nu dat de hulpverlening te veel was gericht op de ouders van Sharleyne, die eind 2011 uit elkaar waren gegaan. Er werd "niet onderzocht wat de zorgen betekenden voor een veilige ontwikkeling van het kind", schrijven ze.

Zo hebben hulpverleners nauwelijks met Sharleyne zelf gesproken over de situatie thuis. Sharleynes vader had gevraagd of het "problematische gedrag" van zijn dochter bij hem thuis kon worden geobserveerd, maar omdat het meisje alleen in het weekend bij haar vader was, gebeurde dat niet.

Rechtszaak

Vader Victor Remouchamps trok zelf herhaaldelijk aan de bel. Hij spande begin dit jaar een zaak aan tegen de gemeente Hoogeveen, omdat de hulpverlening zou hebben gefaald. In een reactie zegt Victor Remouchamps nu dat het rapport "boekdelen" spreekt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl