De miljonairsbeurs in 2014
NOS Nieuws

Weer meer Nederlanders miljonair

Het aantal miljonairs in Nederland is opnieuw toegenomen. In 2014 waren er bijna 108.000, tegen 103.000 in 2013, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 1,4 procent van alle huishoudens is nu miljonair.

In Laren, Bloemendaal en Blaricum wonen relatief de meeste miljonairs. In die gemeenten is zo'n 10 procent van de huishoudens miljonair. Wassenaar en Rozendaal volgen met respectievelijk 8,8 procent en 7,6 procent.

Kerkrade telt relatief het minste aantal miljonairs: 0,3 procent van de huishoudens heeft daar een vermogen van meer dan een miljoen euro. In Landgraaf, Brunssum en Den Helder is zo'n 0,4 procent van de huishoudens miljonair.

In de provincies Utrecht en Zeeland wonen relatief de meeste miljonairs, namelijk 1,7 procent. Limburg, Flevoland en Groningen hebben de minste miljonairs.

Bij elkaar bezitten de miljonairs 340 miljard euro, dat is bijna 1,9 miljoen euro per miljonair.

Hoeveel miljonairs wonen er in jouw gemeente?

Volgens het CBS loopt het aantal miljonairs in Nederland ongeveer in de pas met de ontwikkeling van het totale vermogen in Nederland. Dat vermogen schommelt nogal de afgelopen jaren. In 2009, tijdens de recessie, nam het totale vermogen af, onder meer door de koersdalingen op de effectenbeurzen. Ook het aantal miljonairs daalde toen. Nu het weer beter met de economie en de aandelen gaat, stijgt ook het aantal miljonairs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl