Max Verstappen op het circuit van Monaco
NOS Sport

Vijfde plaats voor Verstappen in eerste vrije training

Max Verstappen heeft vanochtend bij de eerste vrije training voor de GP van Monaco de vijfde tijd gereden. De 18-jarige coureur van Red Bull noteerde op het stratencircuit 1.16,371 als snelste rondetijd. Verstappen was met zijn tijd een fractie minder snel dan zijn teamgenoot bij Red Bull, de Australiër Daniel Ricciardo (1.16,308).

Lewis Hamilton zette in zijn Mercedes de snelste ronde neer. De Brit klokte 1.15,537 en bleef zijn Duitse stalgenoot en concurrent Nico Rosberg nipt voor: 1.15,638.

Limiet

Voorafgaand aan de training gaf Verstappen al te kennen 'niet de limiet van de auto op te gaan zoeken'. "Max heeft niet het achterste van zijn tong laten zien", meent F1-commentator Louis Dekker.

"Hij wil de bolide nog iets beter in de vingers krijgen en daarom moet er niet te veel waarde worden gehecht aan deze vijfde plaats."

Incidenten

De training op het krappe stratencircuit in Monte Carlo verliep niet zonder incidenten. De ervaren Felipe Massa ramde met zijn bolide van Williams de muur, waardoor zijn sessie er al na een half uur op zat.

Ook Jolyon Palmer (Renault) kwam in de vangrail terecht. De training werd voortijdig afgevlagd nadat Jenson Button met zijn bolide over een losgeraakte afdekplaat was gereden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl