NOS Nieuws

Slang bijt Thai op wc: met mijn handen maakte ik zijn bek open

Slang bijt man op wc: ik belde de buurman om me te redden

Een man uit de Thaise stad Chachoengsao, ten oosten van de hoofdstad Bangkok, herstelt momenteel in een ziekenhuis van een slangenbeet die hij opliep terwijl hij thuis op zijn toilet zat.

De drie meter lange python was via het riool naar boven geklommen en beet zich vast in het geslachtsdeel van de man.

Hij probeerde zich los van het dier te maken, maar dat ging erg moeizaam. Hij kreeg hulp van zijn buurman, die een mes en touw bij zich had. Maar ook dat mocht niet baten.

Na een half uur kwam er pas een einde aan het gevecht. "Terwijl ik de slang van me af proberen te houden, voelde ik plotseling dat hij kracht verloor", vertelde het slachtoffer vanuit zijn ziekenhuis bed. "Met mijn hand lukte het me om zijn bek te openen, waarna de slang zijn grip verloor."

Geluk

De man verloor veel bloed. "Hij heeft geluk gehad", zei een arts in het ziekenhuis. "De kans op een infectie is aanwezig. We houden hem daarom goed in de gaten. Als er geen infectiegevaar meer is en de wond goed geheeld is, dan kan hij weer naar huis."

Reddingswerkers konden de python uit het toilet bevrijden

Reddingswerkers konden de python uiteindelijk uit het toilet bevrijden, waarna ze hem weer loslieten in de natuur.

Slangen komen veel voor in Thaise woonwijken. Vooral tijdens het regenseizoen komen ze naar dorpen en steden toe op zoek naar drogere plekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl