NOS Nieuws

Voetganger komt om door uiteenvallen bouwsteiger in centrum Den Haag

Voetganger dood na omlaagvallen steigerdelen in Den Haag

In het centrum van Den Haag is een voetganger om het leven gekomen doordat er een steiger naar beneden kwam. De vrouw werd bij het gebouw van het ministerie van Infrastructuur en Milieu geraakt door meerdere steigerdelen.

Het gebouw van het voormalige ministerie van VROM wordt grondig gerenoveerd. Bouwvakkers waren vanochtend rond 07.30 uur bezig met het hijsen van steigeronderdelen toen er delen losraakten en naar beneden kwamen. De delen raakten een andere steiger, die daardoor uit elkaar viel.

De Inspectie SZW en de Onderzoeksraad voor Veiligheid doen onderzoek bij het gebouw, dat dicht bij het Centraal Station in Den Haag ligt. Inspecteurs proberen te achterhalen wie verantwoordelijk is voor het ongeluk.

"Het is in principe aan bouwbedrijven om ongelukken met derden te voorkomen", zegt een woordvoerder. "We gaan nu kijken welke partijen en personen er op het terrein aan het werk waren en of er iemand schuld heeft aan dit ongeluk."

Een van de partijen die betrokken zijn bij de renovatie van het gebouw van het voormalige ministerie van VROM is bouwbedrijf BAM.

Slachtofferhulp

Veel mensen zagen het ongeluk gebeuren. "Er is op die plek in de stad 's ochtends altijd veel verkeer", zegt een woordvoerder van de politie. "Er is slachtofferhulp aangeboden aan getuigen." Minister Blok zegt mee te leven met de nabestaanden en betrokkenen.

Na het ongeluk waren er veel hulpdiensten aanwezig. Het tramverkeer rond Den Haag Centraal lag na het ongeluk een tijdje stil. De trams rond het station worden inmiddels omgeleid en zijn daardoor vertraagd. De politie verwacht dat de trams snel weer volgens dienstregeling zullen rijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl