Een waardetransportauto die betrokken was bij een ander incident
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Overvallers binden handgranaat om enkel geldloper

Overvallers hebben twee maanden geleden geprobeerd een geldtransport te overvallen door een handgranaat te binden om de enkel van een medewerker van een waardetransportbedrijf. Dat zegt de politie in het opsporingsprogramma Bureau 020 van de Amsterdamse tv-zender AT5.

Medewerkers van het bedrijf G4S parkeerden op 7 maart hun wagen voor een bank in Amsterdam-Noord. Een van de medewerkers, een vrouw, stapte uit en werd overrompeld door twee mannen. Ze werd bedreigd met een vuurwapen en in een busje getrokken. Daar kreeg ze de granaat omgebonden, schrijft de regionale omroep NH.

De vrouw werd gedwongen naar de waardetransportauto te lopen om geld te halen, maar zag kans het explosief van haar enkel te halen. Toen de mannen dat doorhadden, sprongen ze op een scooter en gingen ervandoor.

Zinloos

"Ik zit al een tijdje bij de politie, maar dit heb ik nog nooit gehoord", zegt een politiewoordvoerder. "Het is echt zinloos wat deze overvallers hebben geprobeerd. Geldlopers kunnen niet zomaar even geld pakken uit zo'n wagen."

De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien. Er wordt specifiek gezocht naar drie glazenwassers die in de buurt waren. De vluchtende daders zijn op beelden vastgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl