Andy Murray komt opnieuw met de schrik vrij
NOS Sport

Murray heeft opnieuw vijf sets nodig voor winst

Andy Murray smijt tot nu toe met zijn krachten op Roland Garros. De halvefinalist van vorig jaar moest ook in de tweede ronde een achterstand wegwerken om tot winst te komen tegen Mathias Bourgue: 6-2, 2-6, 4-6, 6-2, 6-3.

De als tweede geplaatste Schot kwam een ronde eerder tegen de Tsjech Radek Stepánek 2-0 achter in sets en ook Bourgue, de mondiale nummer 164, bracht hem in de problemen. Gedragen door het dolenthousiaste publiek speelde de Franse wildcardspeler met vleugels.

Abominabele serie Murray

Murray maakte daarentegen een ongeïnspireerde indruk en verloor vanaf 6-2, 2-0 zelfs acht games op rij (en 24 van 27 punten!).

De tweevoudig grandslamkampioen herwon pas in de vierde set het vertrouwen en hield de moegestreden Bourgue, die in Parijs voor het eerst in het hoofdschema van een ATP-toernooi stond, uiteindelijk met veel moeite van zich af.

Karlovic wint slijtageslag

Servicekanon Ivo Karlovic bereikte na 4 uur en 31 minuten de derde ronde door de Australiër Jordan Thompson te verslaan: 6-7 (2), 6-3, 7-6 (3), 6-7 (4), 12-10.

De 37-jarige Kroaat is daarmee de oudste speler sinds Jimmy Connors, die als 39-jarige de derde ronde haalde op de US Open in 1991.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl