Protest in Indonesië na groepsverkrachting en moord op 14-jarig meisje
NOS Nieuws

Kindermisbruik zwaarder bestraft in Indonesië

Seksueel misbruik van kinderen in Indonesië wordt vanaf nu veel zwaarder bestraft. In een nieuwe wet staat dat de daders chemisch gecastreerd kunnen worden of zelfs de doodstraf kunnen krijgen.

President Joko Widodo heeft de wet vandaag ondertekend. "Buitengewone criminaliteit vraagt om buitengewone maatregelen", zei hij volgens verschillende media.

De Indonesische president zei in een persconferentie dat de zwaardere straffen nodig zijn, omdat het kindermisbruik de afgelopen jaren enorm is toegenomen.

Straffen

Tot nu toe was de maximale straf vijftien jaar gevangenisstraf. In de nieuwe wet is de minimale straf tien jaar cel en deze kan oplopen tot levenslang of zelfs de doodstraf.

Veroordeelde pedofielen kunnen chemisch gecastreerd worden als ze vrijkomen en ze krijgen een onderhuidse chip met gps, zodat ze in de gaten gehouden kunnen worden.

Volgens lokale media hebben verschillende recente incidenten bijgedragen aan de komst van deze wet. Begin deze maand werd bijvoorbeeld een meisje van 14 op Sumatra door mannen verkracht en vermoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl