Stan Wawrinka balt de vuist na zijn zege

Wawrinka nu wel bij de les, ook Nishikori door

Stan Wawrinka heeft voor de achtste keer in negen jaar de derde ronde op Roland Garros bereikt. De Zwitser titelverdediger won met 7-6 (7), 6-3, 6-4 van de Japanner Taro Daniel.

Wawrinka had in de eerste ronde vijf sets nodig gehad om zich te ontdoen van Lukas Rosol en ook tegen Daniel moest hij alle zeilen bijzetten. De Zwitser stond er echter als het moest, waardoor hij toch in drie sets zegevierde.

Graveltennis

Daniel, de nummer 93 van de wereld, bewoog goed en speelde uitstekend graveltennis, maar verspeelde in de tiebreak van de eerste set een 6-4 voorsprong. Na een kansloze tweede set kwam de Japanner in de derde set op 4-2, maar daarna won hij geen game meer.

Wawrinka verslaat Japanner Daniel in straight sets

Kei Nishikori won vrijwel probleemloos met 6-3, 6-3, 6-3 van de Rus Andrej Koeznetsov. De twee stonden eenmaal eerder tegenover elkaar. Dat was zes jaar geleden in Eastbourne en toen gaf de Japanner in de tweede set op.

Aanvankelijk leek de Rus er in Parijs een echte wedstrijd van te gaan maken. Hij kwam op 3-1, maar verloor daarna vijf games op rij. Ook in de tweede en derde set was Nishikori een paar maatjes te groot voor de Rus.

Nu Verdasco

De Japanner, die ook in de openingsronde geen set afstond, stuit in de derde ronde op Fernando Verdasco. De Spanjaard, die Ivan Dodig in drie sets versloeg, leidt met 2-1 in onderlinge ontmoetingen.

Kei Nishikori maakte een degelijke indruk tegen de Rus Koeznetsov

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl