Simona Halep is nog zonder setverlies in Parijs

Weinig problemen voor Halep en Kvitová in Parijs

Simona Halep heeft de derde ronde van Roland Garros bereikt. De als zesde geplaatste Roemeense won in een wisselvallige partij met 7-6 (5), 6-2 van Zarina Dijas uit Kazachstan.

In 2014 had Halep haar tegenstandster op de Australian Open en Wimbledon nog moeiteloos aan de kant gezet, maar nu had ze het lastig met de nummer negentig van de wereld. Dijas ontregelde het spel van Halep in de eerste set met vertragende ballen en dropshots, brak de Roemeense drie keer, maar boog alsnog in de tiebreak.

In de tweede set kon ze het hoge niveau echter niet vasthouden. Halep doet voor de zevende keer mee in Parijs en haalde een keer eerder de derde ronde. Dat was in 2014 toen ze zelfs de eindstrijd bereikte.

Halep verslaat Dijas na lastige eerste set

Nummer 300

Svetlana Koeznetsova, de winnares uit 2009, stapte de derde ronde binnen na een zege op de Britse Heather Watson (6-1, 6-3).

Petra Kvitová had na een moeizame openingsronde veel minder moeite met Hsieh Su-Wei. De als tiende geplaatste Tsjechische, in 2012 halvefinaliste in Parijs, versloeg de speelster uit Taiwan met 6-4, 6-1. Het betekende voor Kvitová de driehonderdste zege uit haar loopbaan.

Muguruza

Garbiñe Muguruza in 53 minuten met 6-2, 6-0 van de Française Myrtille Georges. Muguruza staat op de wereldranglijst tweehonderd plaatsen hoger dan Georges en dat was op de baan te merken.

De 25-jarige Française, die vooral ITF-toernooien speelt, stapelde fout op fout, terwijl de Spaanse met winners strooide.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl