NOS Sport

De Bakker verliest in Parijs en geeft zich bloot

De Bakker verliest in Parijs en geeft zich bloot

Thiemo de Bakker is op Roland Garros niet door de eerste ronde gekomen. De nummer 120 van de wereld verloor met 4-6, 4-6, 7-5, 6-7 (3) van de Spanjaard Guillermo García-López (ATP-51).

De Bakker reikte in 2010 (zijn beste jaar in Parijs) tot de derde ronde door García-López te verslaan. Ditmaal kwam hij in het gelijkopgaande duel met de 32-jarige Spanjaard net tekort.

De Bakker kreeg pas in de derde set z'n eerste breakpoint, herstelde daarmee de balans in de set en sloeg op 6-5 weer toe. In de vierde set kwam hij twee keer terug van een achterstand, maar in de tiebreak nam García-López snel afstand en benutte hij zijn eerste matchpoint.

Thiemo de Bakker gooit op voor een service

Na afloop van de partij sprak De Bakker openhartig over zijn twijfels op de baan. "Ik heb moeite het verleden los te laten. Daar heb ik onlangs begeleiding voor gezocht, want ik kon dat moeilijk zelf onder ogen zien. Nu is het oké."

Wat bedoelt de voormalig Wimbledon-kampioen bij de junioren precies? "Toen ik 21 was, stond ik 40 van de wereld. Nu ben ik 120, dat doet gewoon pijn. Het zijn zware jaren geweest."

De Bakker: heb moeite het verleden los te laten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl