Jeroen Pauw is afgelopen vrijdag gestopt met zijn praatprogramma en dat geldt ook voor De Wereld Draait Door.
NOS Nieuws

Kabinet doet niets aan zomerstop publieke omroep

Het kabinet is niet van plan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) tot de orde te roepen over de drie maanden durende zomerstop van enkele talkshows. Hilversum en niet het kabinet gaat over de invulling van de tv-zenders, stelt staatssecretaris Dekker van Mediabeleid.

Dekker moest in de Tweede Kamer uitleg geven over de talkshows Pauw en De Wereld Draait Door die tot eind augustus niet meer op het scherm te zien zijn. Ook Goedemorgen Nederland en Tijd voor Max zijn er even mee gestopt.

Kerntaak

De zomerstop is ook minister Plasterk van Binnenlandse Zaken opgevallen en hij twitterde vanmorgen dat hij het 'gek' vindt dat de publieke omroep een paar maanden de kerntaak van het uitzenden van actualiteiten- en discussieprogramma's niet uitoefent.

Oppositiepartij D66 vraagt zich af op de opmerking van Plasterk betekent dat het kabinet nu ingrijpt bij de NPO. "Zo'n zomerstop vanaf half mei is toch raar? De wereld staat niet stil", zegt D66-Kamerlid Verhoeven. "Rechtvaardigt dit wel de miljoenen euro's die de publieke omroep krijgt?" De SP en PVV zijn ook niet te spreken over de aanpak van de publieke omroep.

Tv-liefhebber

Dekker zegt dat zijn collega Plasterk vooral een liefhebber is van praatprogramma's op televisie en het verdwijnen van Pauw gewoon "jammer" vindt. "Het is geen kabinetsbeleid."

De staatssecretaris denkt dat er nog voldoende interessante programma's overblijven, vooral het EK Voetbal en de Olympische Spelen. Ook benadrukt Dekker dat de NOS en Nieuwsuur wel doorgaan.

De redactie van Pauw vindt het jammer dat het programma nu al moet stoppen van de NPO. Vorig jaar nam Eva Jinek de talkshow van Jeroen Pauw in de zomer over, maar de publieke omroep ziet daar nu van af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl