NOS NieuwsAangepast

Grote demonstratie in hart van Brussel

In Brussel hebben naar schatting 60.000 mensen gedemonstreerd tegen hervormingsplannen van de regering-Michel. De straten waar de demonstranten doorheen liepen kleurden rood, groen en blauw: de kleuren van de vakbonden die de demonstratie op touw hadden gezet.

Onder het motto 'de maat is vol' demonstreerden de deelnemers tegen bezuinigingen op publieke diensten, het onderwijs en veranderingen in de arbeidstijdenwet.

Na afloop raakten enkele demonstranten slaags met de politie. De politie zette een waterkanon in. Volgens de redactie.be raakten acht demonstranten en twee agenten gewond, onder wie een politiecommissaris. Tot ongeveer 13.00 uur verliep de demonstratie rustig en gemoedelijk.

'Ze kunnen niet verder korten op ons pensioen'

In verband met het protest tegen de regering werkt een deel van het ov-personeel vandaag niet. Veel bussen, trams en metro's staan stil.

Het merendeel van de betogers is per trein naar Brussel gekomen. De Belgische spoorwegen gaven vakbondsleden die naar Brussel wilden korting. Vooral de politieke partijen Vlaams Belang en de NV-A stoorden zich daaraan. "Demonstreren mag, maar dan betaal je het wel uit eigen zak."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl