Volle tribunes in Toronto bij het vierde finaleduel in de Eastern Conference tussen de Raptors en de Cavaliers
NOS Sport

Raptors trekken stand gelijk met zege op Cavaliers

De strijd in de finale van de Eastern Conference van de NBA tussen Toronto Raptors en Cleveland Cavaliers ligt weer helemaal open. De Raptors versloegen de Cavaliers thuis met 105-99, waardoor de tussenstand in de best-of-sevenserie 2-2 is. Kyle Lowry (35 punten) en DeMar DeRozan (32) waren opnieuw de smaakmakers aan de kant van Toronto. Bij Cleveland waren LeBron James (29) en Kyrie Irving (26) de topscorers.

Een onderonsje tussen DeMar DeRozan en LeBron James tijdens het vierde finaleduel in de Eastern Conference

Cleveland had tien wedstrijden op rij gewonnen en stond in de best-of-sevenserie op een 2-0 voorsprong, maar de twee verloren wedstrijden op Canadese bodem hebben de spanning helemaal teruggebracht. De Raptors borduurden in eigen huis succesvol voort op de zege in het derde play-offduel. Vooral de defensie van Toronto stond sterk en de Cavaliers hadden daar moeite mee.

Halverwege de wedstrijd was het gat tussen de Raptors en de Cavaliers nog 16 punten, maar in het laatste kwart kwam Cleveland sterk terug en was het verschil lange tijd één punt. Een driving layup van Lowry met nog 22 seconden op de klok bleek echter beslissend.

"We waren volgens sommigen al uitgeteld, maar we houden van zulke uitdagingen", zei een zelfverzekerde DeRozan na de zege van zijn Raptors. En ook Lowry heeft vertrouwen: "We moeten ervoor blijven zorgen dat we terugslaan als zij slaan. En als zij drie keer slaan, slaan wij vier keer."

Het vijfde duel is woensdag in Cleveland. "We gaan nu terug naar huis en daar moeten we veel beter spelen. Dat zullen we ook doen", hield LeBron James de moed erin.

Uitslag NBA Eastern Conference-finale

UitslagBest-of-seven
Toronto RaptorsCleveland Cavaliers 105-992-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl