NOS Voetbal

Blind over Van Gaal: dit valt hem zwaar

Blind: dit valt Van Gaal zwaar

Twee jaar lang werkten ze succesvol samen bij het Nederlands elftal. Totdat Louis van Gaal in 2014 naar Manchester United vertrok. Zijn assistent Danny Blind bleef bij Oranje, waar hij aanvankelijk werkte onder bondscoach Guus Hiddink om vervolgens na diens vertrek de rol van bondscoach op zich te nemen.

Op het moment dat Van Gaal maandagavond officieel op straat werd gezet door United, verbleef Blind in het Portugese Lagos, waar hij met het Nederlands elftal een trainingskamp heeft belegd in aanloop naar de oefenwedstrijd vrijdag tegen Ierland. Uitgerekend dezelfde plek waar ze twee jaar terug samen de basis legden voor een bronzen WK-medaille in Brazilië.

Bezeten

"Dit zijn vervelende momenten die ons bijna allemaal overkomen. Ik zal op korte termijn contact met hem opnemen", reageert Blind op het ontslag van Van Gaal bij United.

De twee coaches kennen elkaar goed. Van Oranje, maar zeker ook van hun gezamenlijke periode bij Ajax in de jaren 90. Blind als aanvoerder, Van Gaal de trainer.

"Ik denk dat dit ontslag hem zwaar valt. Van Gaal is bezeten van het vak en een man van zijn woord", aldus Blind over zijn voorganger. "Als hij zich ergens voor inzet en contractueel bindt, dan wil hij dat zo goed mogelijk doen en ook afmaken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl