Louis van Gaal eerder dit seizoen in de uitwedstrijd tegen Manchester City(0-1)
NOS Voetbal

Van Gaal na ontslag: trots en teleurgesteld

Louis van Gaal reageert teleurgesteld op zijn gedwongen vertrek als trainer van Manchester United. "Jammer dat ik niet in staat ben om het driejarenplan af te maken. Ik denk dat er een goede basis ligt om de club verder te helpen en grote successen te bereiken", zegt Van Gaal in een verklaring op de website van de club.

De oud-bondscoach van Oranje werd twee dagen na het winnen van de FA Cup op straat gezet door United. "Ik ben ontzettend trots dat ik United aan de twaalfde FA Cup in de geschiedenis heb kunnen helpen. Ik heb in mijn carrière twintig prijzen gewonnen, maar deze zal altijd een van de speciaalste blijven."

'Fantastisch'

Van Gaal is blij dat zijn wens om ooit in Engeland te trainen is uitgekomen. "Dit heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het was fantastisch."

Zijn twee seizoenen als trainer van de Mancunians hebben - voor de club - niet het gewenste resultaat opgeleverd. De FA Cup is de enige prijs die Van Gaal wist te winnen. In de Premier League (vierde en vijfde) waren de resultaten matig, hetzelfde geldt voor zijn prestaties in Europa.

De twee seizoenen van Van Gaal bij United

Dankwoord

Van de persafdeling tot de medische staf en van de koffiedame tot aan de terreinknechten; iedereen wordt door Van Gaal bedankt voor twee mooie jaren. "In mijn 25 jaar als trainer heb ik mij nog nooit zo gesteund gevoeld."

Tot slot richt Van Gaal een bijzonder woord van dank richting twee clubiconen van Manchester United. "Ik wil Sir Alex Ferguson and Sir Bobby Charlton bedanken omdat zij mij altijd thuis hebben laten voelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl