Guus Hiddink
NOS Voetbal

Hiddink blijft als adviseur bij Chelsea

Guus Hiddink blijft als adviseur verbonden aan Chelsea. Dat vertelde hij zondag bij De Tafel van Kees op Fox Sports. Hij zou aan het einde van het seizoen vertrekken bij de Londense club, maar laat nu weten in een andere rol toch langer te blijven.

Hiddink gaat advies geven aan de academie die de talenten opleidt, omdat hij vindt dat een aantal dingen nog beter kan. Bijvoorbeeld de doorstroming van talenten naar het eerste elftal. "Je ziet vaak dat de jonge spelers niet altijd even makkelijk aanhaken bij het eerste elftal. Je moet ze mondjesmaat brengen, anders gaan ze over de kop. Dat heb ik gedaan met onder meer Bertrand Traoré en Ruben Loftus-Cheek, maar dat moet vaker gebeuren."

Ook wil Hiddink graag legendes terughalen naar de club, zoals Didier Drogba en Petr Cech. "Zij hebben veel impact gehad hier. Als ze eenmaal echt klaar zijn met hun spelerscarrière, kunnen ze van grote waarde zijn voor de club, bijvoorbeeld als assistent of scout."

Hiddink nam in december als interim-trainer het stokje over van de ontslagen José Mourinho. Die beleefde een dramatische seizoenshelft en stond aan het einde van het jaar een paar punten van de degradatiezone af. Hiddink wist de landskampioen van vorig jaar naar de tiende plaats te leiden. Volgend seizoen volgt de Italiaan Antonio Conte hem op als trainer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl