Zlatan Ibrahimovic maakte de tweede goal

PSG wint beker bij afscheid Ibrahimovic

Paris Saint-Germain heeft voor de tiende keer de Coupe de France gewonnen. De ploeg won in Saint-Denis met 4-2 van Olympique Marseille en is nu samen met Marseille recordhouder. Het is het tweede jaar op rij dat PSG de landstitel, de Coupe de la Ligue en de Coupe de France verovert. Zlatan Ibrahimovic was in zijn afscheidsduel goed voor twee doelpunten en een assist.

Het duel kende een wervelende start. Zo ging een schot in de eerste minuut van Abdelaziz Barrada maar net naast, waarna Blaise Matuidi een minuut later aan de andere kant wel scoorde. De aanvaller stuitte eerst op doelman Steve Mandanda, maar scoorde wel na een prachtige voorzet van Ángel di María (buitenkant links).

Gelijkmaker Thauvin

Marseille kwam tien minuten later langszij via een van richting veranderd schot van Florian Thauvin, die twintig minuten later ontsnapte aan een strafschop toen hij hands maakte na een schot van Ibrahimovic.

Direct na rust kreeg PSG alsnog een penalty. Nicolas N'Koulou vloerde Matuidi, waarna Ibrahimovic het buitenkansje benutte. Tien minuten later besliste Edison Cavani het duel. De Uruguayaan scoorde op aangeven van de Zweedse spits, die vlak voor tijd ook nog voor de 4-1 zorgde. De treffer van Michy Batshuayi was slechts voor de statistieken.

Afscheid Ibrahimovic

Voor Ibrahimovic was het de laatste wedstrijd in het shirt van Paris St.Germain. De Zweed, die nog geen nieuwe club heeft, kwam in 180 wedstrijden tot 156 doelpunten voor de Franse ploeg. Met PSG werd hij vier keer kampioen, won hij drie keer de Coupe de la Ligue en twee keer de Coupe de France. Dit seizoen maakte Ibrahimovic 50 doelpunten in 51 officiële wedstrijden.

Bij Marseille stond Karim Rekik in de basis. Gregory van der Wiel kwam niet in actie voor PSG, de club die hij deze zomer gaat verlaten.