NOS Voetbal

Voetbalsters FC Twente pakken vierde landstitel op rij

Vierde landstitel op rij voor vrouwen FC Twente

FC Twente heeft voor de vierde keer op rij de titel in de eredivisie voor vrouwen veroverd. Dankzij een 3-0 overwinning op bezoek bij hekkensluiter PEC Zwolle eindigt de ploeg van trainer Arjan Veurink op doelsaldo voor Ajax, dat thuis met 1-0 won van PSV.

Al snel maakte Twente in de kampioenswedstrijd het verschil met hekkensluiter PEC. Dankzij twee doelpunten van topscorer Jill Roord kon de ploeg met een 2-0 voorsprong gaan rusten. Ellen Jansen maakte er na ruim een uur spelen 3-0 van. Kelly Zeeman zorgde bij Ajax voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

23 doelpunten meer

Het vierde kampioenschap van Twente kwam tot stand na een spannende slotfase in de competitie. Ajax leek lang af te stevenen op de schaal, maar FC Twente draaide maandag de rollen om door met 1-0 te winnen van de Amsterdamse vrouwen.

Beide ploegen hadden voor de laatste speelronde 53 punten, maar het doelsaldo van FC Twente was uiteindelijk met 23 goals in het voordeel van de ploeg uit Enschede.

Lichtpuntje

In Enschede is het kampioenschap van de vrouwenploeg een lichtpuntje in een week waarin het water FC Twente aan de lippen kwam te staan. Woensdag maakte de KNVB bekend dat het Twente wil terugzetten naar de Jupiler League.

Maar officieel is de vrouwentak van FC Twente niet meer verbonden aan de club. Toen Twente vorig jaar genoodzaakt was om flink te snijden in de begroting, besloot de club het vrouwenvoetbal te laten vallen.

De vrouwentak, inclusief de jeugdopleiding, maakte een doorstart in een stichting die buiten de club werd geplaatst. FC Twente draagt nog wel een ton per jaar bij.

Vanaf volgend seizoen blijft alleen het eerste vrouwenelftal over; vanwege financiële en sportieve redenen laat de stichting de jeugdopleiding voor meisjes vallen.

  • Orange Pictures / Ron Jonker
    FC Twente viert feest nadat het op voorsprong komt bij PEC Zwolle
  • ANP Pro Shots
    Jill Roord (l) viert haar doelpunt
  • Orange Pictures / Ron Jonker
    Jill Roord (l) scoort twee keer voor Twente
  • ANP Pro Shots
    De voetbalsters van FC Twente vieren het kampioenschap
  • ANP Pro Shots
    De ploeg van trainer Arjan Veurink met de schaal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl