Verslagenheid bij Jürgen Klopp
NOS Voetbal

Klopp: we komen sterker terug

De spanning werd Liverpool te veel in de Europa League-finale tegen Sevilla. De Engelsen stonden bij rust nog met 1-0 voor, maar gaven de wedstrijd in de tweede helft uit handen. "Na hun gelijkmaker verloren we het vertrouwen in ons spel en werden we nerveus", erkende Liverpool-trainer Jürgen Klopp na de 1-3 nederlaag.

"We hadden een goede kans met een 1-0 voorsprong bij rust. In de tweede helft ebde ons zelfvertrouwen weg en dat kan niet in een finale." Sevilla scoorde vrijwel direct na de hervatting en nam daarna de regie in de wedstrijd over op weg naar de derde Europa League-winst op rij.

"We moeten deze ervaring meenemen om beter van te worden. Maar vanavond overheerst de teleurstelling en frustratie", zei Klopp.

De teleurstelling na de verloren finale is groot bij de Liverpool-spelers

Klopp erkende dat hij zijn ploeg niet goed genoeg had weten klaar te stomen voor de finale. "We haalden het niveau waarop we kunnen spelen niet. Het is mijn taak ervoor te zorgen dat de jongens de kansen zien en geen last van druk hebben."

"Volgend seizoen spelen we geen Europees voetbal en die tijd moeten we benutten. Ik garandeer dat we sterker terugkomen, daar ben ik 100 procent zeker van", besloot Klopp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl