Sevilla viert de winst van de Europa League
NOS Voetbal

Sevilla wint Europa League voor derde keer op rij

Sevilla heeft voor de derde keer op rij en voor de vijfde keer in totaal de UEFA Cup gewonnen. In de finale van de Europa League in Basel werd drievoudig winnaar Liverpool met 3-1 verslagen.

De wedstrijd had een beetje tijd nodig om op gang te komen, maar eenmaal in de hoogste versnelling ontspon zich een boeiende strijd. Sevilla kreeg na een half uur een grote kans op de 1-0 via Kevin Gameiro, wiens knappe omhaal net naast het doel van Simon Mignolet ging.

Liverpool was voor rust echter beter en kwam op 1-0 via Daniel Sturridge. De aanvaller schoot de bal op schitterende wijze met buitenkant links in het doel. De Engelsen zagen ook nog een goal afgekeurd worden en Sevilla drie keer (lichtjes) hands in de zestien maken.

Op tijd

De pauze kwam precies op tijd voor de Spanjaarden, die het even heel lastig hadden. Het kwartiertje rust had Sevilla evenwel buitengewoon goed gedaan: zeventien seconden na de hervatting had Gameiro, op knap aangeven van Mariano, al de 1-1 binnengetikt.

Plotseling hing Liverpool in de touwen. Gameiro had de opponent al acht tellen kunnen geven, maar zijn inzet werd gered door Mignolet. Niet veel later was de Belg wel kansloos op de krul van Coke, die zijn eerste doelpunt in de Europa League maakte.

Zes minuten later maakte de rechtsback zijn tweede en lag Liverpool uitgeteld op het canvas. Er restten nog twintig minuten, maar die speelde Sevilla prinsheerlijk uit. Met alweer een feestje in het vooruitzicht.

Het elftal van Sevilla voor de Europa Leaguefinale

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl