Jack Byrne baalt na nederlaag van Cambuur
NOS Voetbal

Cambuur: wij verdienen geen eredivisie

Cambuur verdient het naar eigen zeggen sportief niet om ook volgend seizoen in de eredivisie uit te komen. Zo reageert de club op de eigen website op het voornemen van de KNVB om FC Twente te laten degraderen naar de Jupiler League.

"Net als heel voetballend Nederland heeft SC Cambuur ook kennisgenomen van het besluit van de licentiecommissie van de KNVB", stelt de nummer achttien en laatst van de laatste editie van de eredivisie. "Door deze beslissing is lijfsbehoud mogelijk nog een optie voor onze club, iets waar wij sportief gezien geen recht op hebben."

'Bizarre timing'

"Om te beginnen zijn wij vooral enorm verrast door de bizarre timing om dit juist nu bekend te maken'', meldt de Friese club verder. "De situatie is nu ontstaan dat dit besluit van invloed kan zijn op de finales van de play-offs. Het is opmerkelijk te noemen dat deze uitleg kan worden gegeven aan ons licentiesysteem."

Cambuur blijft in de eredivisie als FC Twente daadwerkelijk degradeert en Willem II en De Graafschap van NAC Breda en Go Ahead Eagles winnen in de play-offs om promotie en degradatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl