Jürgen Klopp, succesvol trainer van Liverpool
NOS Voetbal

Klopp wil feest maken van Europa League-finale

Jürgen Klopp wil vanavond in Basel vooral genieten tijdens de Europa League-finale tussen Liverpool en Sevilla. "Het is voor ons een bonus dat we hier zijn. Ik ben blij dat ik onderdeel kan zijn van dit moment met mijn team."

Toen Klopp in oktober Brendan Rodgers opvolgde als trainer van Liverpool, stond de club er beroerd voor. Veel succes wist Klopp in de Premier League nog niet te boeken. Liverpool eindigde als achtste, een plek die zelfs in Engeland geen recht geeft op Europees voetbal.

Maar de zegetocht in Europa heeft veel goedgemaakt in de havenstad. Vanavond kan de Duitse coach Liverpool voor het eerst sinds de Champions League in 2005 een Europese prijs bezorgen. In dat geval ligt er als extraatje nog een ticket voor de Champions League klaar.

'Iets groots bereiken'

"Toen ik hier kwam, was er zoveel twijfel over deze spelers. En nu ben ik heel gelukkig dat ze hebben laten zien hoe sterk ze zijn. Nu hebben we de kans iets groots te bereiken. Dus laten we ervoor gaan", aldus de 48-jarige Klopp.

Klopp: trots om met Liverpool in de finale te staan

Liverpool versloeg na de groepsfase achtereenvolgens FC Augsburg (0-0, 1-0), Manchester United (2-0, 1-1), Borussia Dortmund (1-1, 4-3) en Villareal (0-1, 3-0). Tegenstander van vanavond is Sevilla, dat al twee jaar op rij de Europa League wist te winnen.

'Feest van eindstrijd maken'

"Voor Sevilla heb ik veel respect", stelt Klopp. "Het is een ijzersterke ploeg die moeilijk te bespelen valt. Spanje is momenteel het beste voetballand ter wereld. Ze spelen op het allerhoogste niveau. Hopelijk krijgt niemand dat tijdens de finale te zien."

"We willen van de eindstrijd een feest maken. Het is een beloning voor de grote inzet die we in de Europa League hebben getoond. We hebben dit toernooi heel serieus genomen, net als Sevilla. Daarom hebben deze clubs ook de finale gehaald. We willen ervan genieten.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl