De grensovergang van Hazeldonk richting België
NOS Nieuws

Minister Schultz tegen tol voor auto's in België

Minister Schultz van Verkeer en Infrastructuur is tegen het heffen van tol voor automobilisten in België. Ze zegt dat de maatregel Nederlandse automobilisten dupeert. Volgens de minister is het plan niet nieuw, "maar het is gelukkig nooit van de grond gekomen".

Vlaanderen heeft sinds 1 april al een kilometerheffing voor vrachtwagens. De Vlaamse minister Ben Weyts zei zaterdag dat hij ook voorstander is van tol voor personenauto's. De extra inkomsten van de heffing wil hij gebruiken voor het opknappen van de wegen.

Minister Schultz gaat aan Weyts vragen wat hij precies van plan is. Landen mogen overigens op basis van de Europese regels zelf beslissen over een tol. Voorwaarde is wel dat het niet discriminerend mag uitpakken voor mensen uit andere lidstaten.

"Als de Vlamingen in strijd met dat uitgangspunt handelen, zullen ze niet alleen Nederland maar ook de Europese Commissie op hun pad vinden", reageert Schultz. "Net zoals dat met Duitsland is gebeurd."

ANWB

Ook de ANWB heeft kritiek op de tolheffing voor auto's. Volgens directeur Algemeen Ledenbelang Ferry Smith moeten de Vlamingen er eerst maar eens voor zorgen dat hun wegen in orde zijn. Hij zei in het NOS Radio 1 Journaal dat België jarenlang te weinig heeft geïnvesteerd in goede infrastructuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl