Uschi Freitag en Inge Jansen
NOS Sport

Freitag/Jansen net naast EK-podium

Bij de EK schoonspringen in Londen zijn Uschi Freitag en Inge Jansen in de finale van de 3-meterplank synchroon net naast het podium geëindigd.

Voor beide springsters was de EK al een geslaagd toernooi. Freitag won zaterdag solo zilver op de 3-meterplank. Jansen zette met een score van 309,25 punten op dat onderdeel een grote stap naar de Olympische Spelen in Rio.

Samen sprongen ze net geen resultaat dat eremetaal opleverde; hun score van 293,70 punten was 10,50 te laag voor de bronzen medaille. De Europese titel ging voor de achtste keer op rij naar Tania Cagnotto en Francesca Dallapé uit Italië (327,81).

Toren

De Brit Thomas Daley veroverde de Europese titel op de toren. Hij was met een score van 570,50 punten veel beter dan de concurrentie. Samen met Daniel Goodfellow pakte Daley donderdag al zilver op de toren bij het synchroonspringen.

In zijn eentje was de Brit een klasse apart. Viktor Minibajev, de Rus die tweede werd, kwam met 524,60 punten niet in de buurt. Zijn landgenoot Nikita Sjleicher werd met 480,90 punten derde.

Daley, die volgende week 22 wordt, pakte zijn derde EK-goud op de toren. In 2008 veroverde hij als dertienjarige voor de eerste keer de Europese titel. Vier jaar later herhaalde hij dat kunststukje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl